Artesanotte alias Riikka Mutikainen

Mistä kaikki sai alkunsa 

Vuonna 2017 tein unelmistani totta, perustin oman toiminimen Artesanotte. 

 Jo vuonna 2014 aloitin kokeilemaan pienimuotoisella myynnillä Joulupuodin merkeissä, kun asiakkaita alkoi muodostua ja Joulupuodista tuli perinne, perustin toiminimen.

Vuonna 2015 neuloin syksyn mittaa suloisia pehmokoiria, jotka saivat heti lämpimän vastaanoton asiakkailta ja ensimmäiset toistakymmentä koiraa menivätkin pian kaupaksi.  Nämä pehmokoirat ovatkin olleet pitkälti yrityksen perustamisen takana. 

- Neuleet syntyvät puikoilla silmukoiden johdatellessa tietä kohti uniikkia ja ainutlaatuista lopputulosta. - 

Vuosien varrella on tullut opittua uutta ja täydennettyä osaamista. Niistä kertoo mm. nahkatöiden saloihin perehtyminen ja kalannahan käsitteleminen käyttönahaksi. Myös kalan selkäruodosta syntyy kauniita helmiä, joita pystyy kauniisti sävyttämään kasveista saatavilla väreillä.  Uudet materiaalit ja tekniikat tuovat tuotevaihtelua ajoittain jo perinteeksi muodostuneiden tuotteiden rinnalle.

Käsitöiden tekeminen on minulle aina ollut intohimoni. Tykkään leikitellä materiaaleilla suunnitellla uusia tuotteita ja uusia muotovariaatioita materiaaleineen. Jokainen työ on uniikki ja ainutlaatuinen, ellei sitä ole tehty kopioimalla. Ideasta valmiiksi tuotteeksi muodostuminen on laaja suunnitteluprosessi. Muodot, värit, materiaali, koko ja käyttötarkoitus, tässä osa suunnittelun vaiheista. Valmis tuote kätkee tarinan sisäänsä, jota aina kuluttaja ei tule ajatelleeksi. Toivon tuotteiden antavan sinulle nautintoja pieniä ilonhetkiä.